Joke Spiesschaert – master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Ik ben Joke Spiesschaert. Ik studeerde in 2009 aan de universiteit van Gent af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Onmiddellijk na mijn studies ben ik van start gegaan in een dynamische groepspraktijk waar ik voornamelijk werkte met zowel recreatieve sporters als topsporters. Hier deed ik heel wat ervaring op in het begeleiden naar sporthervatting na blessures.

In 2012 rondde ik met succes het postgraduaat in de manuele therapie af. Op hetzelfde moment ging ik een nieuwe uitdaging aan door aan de slag te gaan op de ambulante rugrevalidatie en musculoskeletale revalidatie in het AZ Maria-Middelares te Gent. Hier kom ik voornamelijk in aanraking met heel wat uiteenlopende wervelzuilproblematieken en musculoskeletale klachten. Daarnaast bied ik ook ondersteuning op de ambulante orthopedische revalidatie.

In 2014 werd ik mama van een zoontje Nathan en in 2016 van een dochtertje Ona. In 2017 ben ik samen met mijn echtgenoot MichaĆ«l gestart met een bouwavontuur van ons eigen huis met Ā kinepraktijk. Nu in 2019 ga ik dan ook de nieuwe uitdaging aan om deze kinepraktijk uit te bouwen met heel veel overgave en enthousiasme.

Diploma’s

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale- en sportkinesitherapie. (2004-2009)
  • Postgraduaat in de manuale therapie. (2011-2012)

Opleidingen

  • Navorming voor het onderzoeken en behandelen van temporomandibulaire klachten.
  • Navorming voor het onderzoeken en behandelen van een neurogene problematiek gelinkt aan wervelzuilproblemen.
  • Navorming over het bestaan en behandelingen van chronische pijn.
  • Navorming van klinische pilates.
  • Daarnaast probeer ik mij voortdurend en regelmatig bij te scholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de kinesitherapie. Op die manier probeer ik mijzelf steeds uit te dagen en te perfectioneren.